tiistai 27. lokakuuta 2020

Ihania joulumainoksia


Jotkut joulumainokset vain ovat mieleenpainuvia. Niissä on ollut jotain lämminhenkistä, joka jää elämään mieleen. Musiikki, tunnelma, ruoat, vanhanaikainen yksinkertaisuus... Olen tähän kerännyt joulumainoksia, jotka jostain syystä ovat jääneet mieleeni.

(kuva Finnairin joulumainoksesta)


Sokoksen vanhassa mainoksessa on kaikkea. Tunnelmaa ja kaunista musiikkia. Sokos kertoo, että tämän joulufilmin pohjana on käytetty 60- ja 70-lukujen Tule joulu kultainen -mainosspotteja.


Jaffan Sylvian joululaulua laulavat hedelmät saavat aina kyyneleet silmiin. En kyllä ymmärrä, itkeä nyt piirretyille laulaville hedelmille :D Mutta tässäkin mainoksessa on niin ihanan hellyyttävä jouluinen tunnelma.


Ja tässä muuten vielä toinenkin Jaffa-hedelmien joululaulu, No onkos tullut kesä. Hauska ja reippaampi esitys, myös tosi kiva!


En ole varma onko tämä Finnairin liikuttava mainos oikeastaan joulumainos, mutta minulle siitä tulee aina niin jouluinen olo. Mainoksessa eksyksissä oleva pikkuporo löytää vaarojen keskellä takaisin äidin luo Finnairin valon saatteessa.


OP:n joulukirkon kolehti -mainos on myös tosi ihana mainos! Ennen kirkkoon lähtöä pieni poika kaivaa säästöpossustaan kolikon, kirkkoon matkataan reellä tulien loimussa ja kirkossa poika sujauttaa pienen kolikkonsa kolehtiin. Tätä katsoessa minulle tuli ikävä kauneimpia joululauluja, jotka eivät nyt varmasti tänä vuonna tule valitettavasti toteutumaan. Itselleni kauneimmat joululaulut ovat tärkeä osa joulun aikaa.


Saarioisten Jouluateria Korvatunturilla -mainoksessa on tosi hauska ja hieno tunnelma. Tästä mainoksesta tulee hyvälle mielelle!


Pirkan Majakanvartija-joulumainos on myös tosi kiva. Siinä korostuvat yhdessäolo ja hyvä ruoka. Erityismaininta ihanalle papalle, joka piilottaa omat herkkunsa (konvehtirasia?) tyynyn alle ja katselee muina miehinä suu täynnä suklaata :D


Muistelen vielä lisäksi yhtä mainosta, jota en löydä Youtubesta. En edes muista minkä kaupan mainos se oli. Siinä kolme pientä tonttua (ihmiset näyttelivät) hiippaili muistaakseni ruokien lähellä ja mainoksen lopussa he törmäsivät toisiinsa ja jäivät kököttämään paikoilleen. Hyvin selitetty :D Mutta enempää en siitä oikeastaan muista kuin, että pidin mainoksesta kovasti.

Toivottavasti tänä vuonna tulee taas uusia ihania mainoksia, joita saadaan muistella tulevina vuosina!

5 kommenttia:

 1. Ihana nostalgiatrippi :) Ja kaunis tausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, löysin tämän sieltä vinkkaamastasi The Cutest Blog on the Block -sivustolta :) Kaikkea ihanaa sieltä löytyikin, oikein valinnan vaikeus iski. Mutta tämä tuntui värimaailmaltaan omaan blogiin sopivimmalta. Ja eikös vaan olekin oikein kunnon nostalgiapläjäys!

   Poista
 2. Kiitos ihanasta tunnelmapostauksesta! On katsottu kaikki jo koko perheen voimin, ja katsotaan vielä uudelleen... Minua liikuttaa eniten Finnairin mainos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kun pääsitte tunnelmoimaan ihan koko perheen voimin :) Näissä joulumainoksissa on ihanaa se, että ne tuovat hyvän mielen kaiken ikäisille. Tuo Finnairin mainos on kyllä liikuttava!

   Poista
 3. Vanhoissa mainoksissa on tunnelmaa ja nostalgiaa! :)

  VastaaPoista

Happy Halloween! 👻

Karmivaa halloweenia kaikille niille, jotka sitä juhlivat! 💀 Tänä vuonna meillä ei enää vietetäkään teinin halloween-synttäreitä, koska hän...