sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Kankurin tupa


Viime viikonloppuna kävimme perheen kanssa pienellä reissulla Helsingissä ja pitihän minun totta kai päästä samalla reissulla jouluhullujen ”Mekkaan” eli Kankurin tupaan. En ole aiemmin siellä käynyt, mutta usein olen lukenut monien ylistävän joulupuotia Fb:n jouluryhmissä. No nyt kun tuli mahdollisuus päästä käymään, niin tietysti sinne oli päästävä!


Katutasossa olevassa matkamuistomyymälässäkin oli kiinnostavan näköisiä tuotteita, mutta eihän niitä nyt ehtinyt jäädä katselemaan kun piti heti päästä kellarikerroksen joulukauppaan. Jo heti portaissa oli vastassa suloinen jääkarhu kuusen vierellä. Sisään mennessä ensin vastassa oli ”jäämaailma”, jossa oli myynnissä kauniita valkoisia koriste-esineitä kaikenlaiseen makuun.

Itseäni kuitenkin viehätti enemmän itse joulutupa. Tilasta oli kauniilla sisustuksella tehty lämminhenkinen. Taustalla soivat joululaulut. Koko kellarikerros oli ihanan tunnelmallinen.Pitkään katselin tuota ihanaa joulujunaa... vielä en sitä ostanut, mutta ehkäpä joku päivä vielä. Myös lumisadepallot ja kuuset houkuttelivat kovasti.Tyhjin käsin toki en voinut lähteä vaan ostin joulumaasta nämä joululapset. Minulla on jo ennestään melko samantyyppisiä joululapsia, joiden kanssa nämä tyttö ja poika sopivat yhteen. Rakastan tuollaisia vanhanaikaisissa vaatteissa olevia joululapsia :)

Penkillä istui pitkä rivi tonttuja, jotka näyttivät olevan Tyynelän tonttuja. Saatan olla väärässäkin, mutta ovat kyllä todella samannäköisiä. Tonttulassa kävinkin kesällä 2018, siitä on tulossa vielä postaus :)
Katutason myymälässä katseltiin vielä näitä kauniita kynttilälyhtyjä. Vähällä oltiin ostaa niistä yksi, mutta meillä ei tule oikein poltettua sitä perinteistä enkelikelloakaan, joten katsoimme parhaaksi jättää lyhty ostamatta.
Suosittelen käymään Kankurin tuvan joulumaassa jos on mahdollista Helsingin-matkalla! Varmasti löytyy jotain kaikille, ihasteltavaa ainakin jos ei ostettavaa. Itselleni tuli oikeastaan valinnan vaikeus kun olisin halunnut tuon, tuon, tuon ja tuon... :)

Vielä kuvia syksyisestä Helsingistä. Puistot olivat uskomattoman kauniita kaikessa väriloistossaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Happy Halloween! 👻

Karmivaa halloweenia kaikille niille, jotka sitä juhlivat! 💀 Tänä vuonna meillä ei enää vietetäkään teinin halloween-synttäreitä, koska hän...