sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Pikkujoulujen torttuherkuttelua


Tänään pidimme perheen kesken pikkujoulut. Herkuteltiin vuoden ensimmäiset tortut ja kylläpä ne maistuvatkin hyviltä pitkän tauon jälkeen! Meillä tehdään aina sekä kaneliomena- että luumutäytteisiä torttuja. Itse pidän vain kaneliomenasta, esikoinen luumusta ja mies ja kuopus tykkäävät molemmista versioista. Joten tehdään jokaiselle jotakin :) Tortut teen aina voitaikinasta ja päälle ripsuttelen tomusokeria. Voi kuinka ne sulavat suussa!Liian usein en torttuja tee ennen joulua, koska joskus on jopa käynyt niin, että ehdin kyllästyä torttuihin ennen joulua. Onhan sitä paljon muutakin herkkua jouluna pöydässä, mutta itselleni tortut vaan ”kuuluvat asiaan” joulupäivällisen jälkeen.


Suolaiset tortut taas ovat jotain, johon kukaan meistä ei ole vielä kyllästynyt. Niitä voi tehdä useilla erilaisilla täytteillä, mutta meidän perheen suosikiksi on noussut kombo pippurituorejuusto, ohuen ohut keittokinkku ja päälle ripotellaan emmental-raastetta. Eli kahvilusikallinen tuorejuustoa pohjalle, ohuen ohut kinkku taitellaan neljään osaan, torttu normaalisti kiinni ja päälle juustoraastetta. Hyvää! Näissä käytän yleensä taikinana lehtitaikinaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Happy Halloween! 👻

Karmivaa halloweenia kaikille niille, jotka sitä juhlivat! 💀 Tänä vuonna meillä ei enää vietetäkään teinin halloween-synttäreitä, koska hän...