sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Joulukonsertissa


Tänään olin kuuntelemassa ystäväni kanssa Petrus Schroderuksen joulukonserttia Oulun tuomiokirkossa. Oulun tuomiokirkko valmistui 1777. 1822 tulipalossa kirkko tuhoutui niin pahoin, että vain kiviseinät ja kirkon irtain säilyivät. Uusi kirkko valmistui 1832. Ja kaunis siitä tulikin! Siellä on ihanaa käydä kuuntelemassa konsertteja ja laulaa kauneimpia joululauluja.

Tänään oli siis vuorossa komeaäänisen Petrus Schroderuksen joulukonsertti. Oltiin paikalla hyvissä ajoin, niin pääsimme paikalle, josta näimme hyvin. Petrus lauloi enimmäkseen perinteisiä joululauluja, juuri sellaisia lauluja, joiden avulla pääsee joulun tunnelmaan. Rakastan joulukonsertteja, ne virittävät ihanasti joulun odotukseen. Monta kertaa meni kylmät väreet ja Oi jouluyö -laulun aikana tuli kyyneleetkin silmiin. Niin komeasti laulu kajahti kirkossa. Kirkkokonserteissa on muutenkin aina oma erilainen harras tunnelmansa. Samalla voi nauttia esityksestä ja hiljentyä ja rauhoittua joulun alla.Kirkon valaistus oli osa tämän viikonlopun Oulun Lumo-valofestivaalia. Konsertin jälkeen kävelimme kaupungilla ihastelemassa kauniisti valaistua kaupunkia. Valokuvia tulikin otettua niin paljon, että kirjoitan valofestivaalista vielä erikseenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Happy Halloween! 👻

Karmivaa halloweenia kaikille niille, jotka sitä juhlivat! 💀 Tänä vuonna meillä ei enää vietetäkään teinin halloween-synttäreitä, koska hän...