lauantai 30. marraskuuta 2019

Joulumarkkinoilla (MLL:n Naisten joulumessut ja Limingan Wanhan Ajan Joulu)


Joulumarkkinoita on nyt joulun lähestyessä ollut useammassakin paikassa. Viime viikonloppuna en valitettavasti ehtinyt ihan parhaille Oulunsalon Entisajan Joulumarkkinoille. Mutta tänään korjasin tilanteen ja kävin kaksilla eri joulumarkkinoilla :) Heti aamupäivästä kävin MLL:n Naisten joulumessuilla ja iltapäivällä Limingan Wanhan Ajan Joulussa.Naisten joulumessuilla oli jo heti avaamisen jälkeen kymmeneltä kova ruuhka. Tuo ahtaus onkin ainoa asia, josta tapahtumaa voi kritisoida. Välillä tungoksessa ei päässyt liikahtamaan mihinkään suuntaan. Muutoin tapahtuma oli oikein onnistunut. Myyjiä oli laidasta laitaan ja parasta vilukissalle on, että messut pidetään sisätiloissa.

Lähdin messuille mielessäni oveen ripustettava havukranssi. Niitä olikin myytävänä useissa kojuissa. Mielestäni kauneimmat löytyivät alla olevista kuvista. Lisäksi kranssit ja muutkin havutyöt olivat tällä myyjällä todella edullisia. Hyvänkokoinen, kauniisti koristeltu kranssi oli vain 12 euroa! Hinta oli niin edullinen, että päätin ostaa kranssin myös varastomme ovea koristamaan.

Herkkupeppuna kuolasin myös leivoksia monien kojujen edessä. Ostin vanhemmilleni ison pussin pullaa Meriläisen leipomon kojusta.Alla vielä kuvia messuilta ja joistakin myyntipisteistä.Tässä kojussa myytiin kierrätettyjä joulukoristeita. Hyvä idea ja eivät olleet hinnalla pilattuja. Mietin pitkään tuota vasemmalla hyllyllä näkyvää tonttutaloa, mutta en sitten loppujen lopuksi ostanutkaan sitä.Tämän näköiset kranssit meidän oviamme sitten koristavat. Tonttukranssi on etuovessa ja oravakranssi varaston ovessa. Jäin vielä miettimään, että ehkä ostan lisäksi kirkkaat valot tuohon etuoven kranssiin.
Ja iltapäivällä ajelin siis Liminkaan katsomaan Wanhan Ajan Joulua. Aiemmin en ole noilla joulumarkkinoilla käynytkään, sillä Oulun alueella on aina ollut markkinoita samalle päivälle niin kuin tänäänkin. Pari työkaveriani on noita markkinoita kehunut, joten päätin sitten käydä Limingassa vapaapäivän kunniaksi. Maksullinen pysäköinti yllätti, siitä pientä kritiikkiä. Muilla markkinoilla ei pysäköintimaksua ole ollut. Wanhan Ajan Joulun ympäristö on idyllinen pappilan pihapiiri. Myyjiä oli varmaan kolmasosa Naisten joulumessujen määrästä, mutta myytävää oli siltikin runsaasti. Näiltä markkinoilta en kuitenkaan ostanut muuta kuin herkullisen porkkanapiirakan herkuteltavaksi illalla koko perheellä.


Markkinoilla oli myös joulupukki ja -muori sekä tonttuja. Usea jännittynyt pikkuinen kävi heitä tervehtimässä :) Piti itsekin käydä katsomassa vaikka omat lapset eivät nyt mukana olleetkaan.
Lapsia varten alueella oli myös lampaita, kaksi suloista alpakkatonttua, aasi ja poniajelua. Kyseessä oli siis mukava koko perheen tapahtuma. Harmitti kun söin juuri ennen markkinoille menoa, sillä sisällä pappilassa olisi voinut syödä herkullisen näköistä riisipuuroa rusinasopalla. No ensi vuonna sitten :)
Oululaisille vielä vinkiksi, että vielä on Oulussa tulossa joulumyyjäisiä. Areenalla on Scandinavian Design Market Christmas -tapahtuma 14.-15.12. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja ovet ovat avoinna lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 10-16. Honkapirtissä Pateniemessä järjestetään Joulumyyjäiset 15.12. klo 10-14. Villa Hannalan joulumyyjäiset pidetään myös 15.12. klo 10-16 osoitteissa Kahvelitie 1. Myös Kempeleessä vietetään Museon joulua 13-14.12. kotiseutumuseolla osoitteessa Kirkkotie 18. Joulutapahtuma on avoinna perjantaina klo 16-19 ja lauantaina klo 10-14. Siinä on miettiminen mihin tapahtumaan / tapahtumiin menisi. Kaikki sattuvat juuri tuolle samalle viikonlopulle. Itsenäisyyspäivän viikonloppuna en ainakaan itse tiedä olevan mitään joulutapahtumia Oulun alueella.

Lisään vielä jälkikäteen, että onhan tänä viikonloppunakin vielä yhdet joulumyyjäiset! Eli sunnuntaina 1.12. Alppimajalla Perinteiset Joulumyyjäiset klo 10-16.30. Ja Alppimajahan löytyy osoitteesta Tirolintie 7.

2 kommenttia:

Happy Halloween! 👻

Karmivaa halloweenia kaikille niille, jotka sitä juhlivat! 💀 Tänä vuonna meillä ei enää vietetäkään teinin halloween-synttäreitä, koska hän...