sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Joulukalenterit


Pitäähän sitä nyt ihmisellä olla joulukalentereita kerran vuodessa... muutamia onkin tässä kertynyt. Kuvakalentereita on kolme. Näitä auomme lasten kanssa yhdessä periaatteella "kuka nyt ensimmäisenä ehtii". Partiolaisten kalenterin ostin kannatuksen vuoksi, ja onhan se nyt söpö. Metsässä telmivät tontut ja eläimet sulassa sovussa. Parasta - kauniin kuvan lisäksi - tässä on se, että kuva täydentyy luukkujen kuvien avulla. Hauska nähdä sitten viimeisen luukun avaamisen jälkeen miten erilainen kuvasta on tullut.
Kaksi muuta kuvakalenteria ovat Minna Immosen käsialaa. Ostin nämä eilen Naisten joulumessuilta ja hintaa oli 3 euroa kappaleelta, koska olivat viime vuoden mallia. Tiernapojat-kalenterissa on ihana kiiltävä pinta.
Suklaakalentereita emme aluksi aikoneet ostaa ollenkaan, mutta kun esikoinen sai Fazerin kalenterin kummitädiltään, niin pitihän sitä tietysti kuopuksenkin saada. Hän valitsi kaupasta itselleen Oreo-kalenterin.
Ja sitten tämä vuosia vanha ja rähjäinen omatekoinen kalenteri :D Se oli ihan kivan näköinen vielä silloin 7-8 vuotta sitten. En ihan tarkkaan muista minä vuonna sen lapsille tein. Silloin nuo rullat olivat takaa peitettyjä silkkipaperilla ja olin täyttänyt jokaisen rullan yllätyksellä. Siitä lähtien tätä kalenteria on käytetty. Isommat yllätykset on vain jätetty kalenterin taakse odottamaan aamua. Jo joidenkin vuosien ajan olen yrittänyt saada lapset luopumaan tästä hirvityksestä, mutta he eivät suostu. On kuulemma tunnearvoa :D Tänä vuonna yritin etsiä lapsille joulusukkia, joilla olisin vain korvannut kalenterin. En kuitenkaan mieluisia kaupoista löytänyt, joten käytetään nyt tätä kalenteria vielä ainakin tämän vuoden.

Kalenteri nyt... 

... ja silloin joskus.

Tänään 1.12. ensimmäisenä adventtina kalenterin takana odotteli tytölle kynsitarroja (3,90 €) ja pojalle stressipallo (1 €). Tyttö on jo ajat sitten maininnut, että tarvitsisi uusia kynsitarroja. Poika taas hoksasi tuollaisen stressipallon jokin aika sitten kaupassa ja olisi halunnut sen. En silloin suostunut ostamaan ja panin muistiin kalenteria varten.Yllätysten keksiminen oli kyllä huomattavasti helpompaa kun lapset olivat pienempiä. Silloin myös luukuista usein tuli konvehti ja jokin toiminnallinen yllätys, esim. "tänään leivomme pipareita / leikkaamme lumihiutaleita ikkunoihin / lähdemme pulkkamäkeen / pystytämme lintulaudan ulos / teemme lumilyhtyjä jne". Toki vielä näiden teinien kanssakin tehdäänkin mainittuja asioita, mutta kun heillä alkaa jo olla omia menoja ja suunnitelmiaan (ja minulla usein iltavuoroja), niin ei vielä aamulla osaa sanoa ehdimmekö töiden ja koulun jälkeen pulkkamäkeen. Mutta ehdottomasti kyllä raahaan lapset vielä pulkkamäkeen! Tykkäävät ne siitä kuitenkin :)

Hyvää joulukuun ensimmäistä ja ensimmäistä adventtia kaikille!

2 kommenttia:

  1. I-HA-NA tuo rullakalenteri, ei missään tapauksessa saa heittää! <3 <3 <3 <3 <3 Suloista joulun odotusta koko perheelle! <3 - Ninsku

    VastaaPoista
  2. Hahaa :D Esikoinen sanoikin, että jos meinaan hävittää sen, niin hän ottaa sen sitten omaan jemmaansa. Joten paikko kait se on uskoa ja pitää tuo kammotus tallessa :) Ihanaa joulun aikaa sinullekin Ninsku <3

    VastaaPoista

Happy Halloween! 👻

Karmivaa halloweenia kaikille niille, jotka sitä juhlivat! 💀 Tänä vuonna meillä ei enää vietetäkään teinin halloween-synttäreitä, koska hän...