tiistai 3. joulukuuta 2019

Jouluisia näyteikkunoita ja Oulun kaupungin jouluvaloja


Harvoin tulee käytyä Oulun keskustassa, mutta kävin tässä joitakin päiviä sitten ihan asioikseni kauppakeskus Valkeassa. Samalla kiertelin pitkästä aikaa muutenkin kaupungilla ja bongailin jouluisia näyteikkunoita. Meiltähän täältä lähti Stockmann joitakin vuosia sitten. Stockmannin jouluikkunaa muistellaan vieläkin kaihoisasti. Käytiin lasten kanssa ihastelemassa koristeluja ainakin pari kertaa joka joulun aika. Harmi, ettei mikään muu kauppa ole innostunut tekemään yhtä ihanaa jouluikkunaa.

Mutta tässä joitakin, joihin keskustassa törmäsin. Lähinnä Stockmannin henkeä on Sokoksen ikkuna. Ikkuna esittää mielestäni jonkinlaista joululahjatehdasta, jossa on kettuja töissä.


Valkea on muutenkin kääritty jo lahjapakettiin.Leluaitan ikkuna on saanut jouluisen ilmeen.
Sara-vaatekaupan näyteikkunaa oli somistettu kivan jouluisaksi.

Granitin näyteikkuna.Tällaisen koristelun huomasin Pizzeria DaMariossa kun kävimme syömässä siellä Oulun parhaita pizzoja (vahva suositus!).Verho ja sisustus Brita oli laittanut ikkunaan esille jouluisia kuoseja. Ihastuin tuohon tonttu-kangasmotiiviin ja kauniiseen tyynyliinaan. Aivan ihana vanhanajan tunnelma tuossa tyynyliinassa.

Siinäpä ne ikkunat, jotka ehdin huomata. Pitää katsella lisää kunhan tulee käyntiä keskustassa lähempänä joulua.

Kaupungin jouluvalotkin oli taas sytytetty. Valaistus keskittyy enimmäkseen ihan ydinkeskustaan Rotuaarille. Ihan kivan näköinen se on, mutta kyllähän keskustasta vielä hienommankin saisi... lisää joulua kaivattaisiin vielä.


Tiernapoikapatsas ihastuttaa aina vaan. Takana loistavat kuusen kynttilät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Happy Halloween! 👻

Karmivaa halloweenia kaikille niille, jotka sitä juhlivat! 💀 Tänä vuonna meillä ei enää vietetäkään teinin halloween-synttäreitä, koska hän...