perjantai 6. joulukuuta 2019

Porosienipiirakka itsenäisyyspäiväksi


Yksi meidän perheen suosikki suolaisista piirakoista on porosienipiirakka. Olen sitä vuosien varrella tehnyt vaikka millaisilla resepteillä ja ajan kuluessa on löytynyt omat suosikkiainekset. Tällä ohjeella tulee ihana poropiirakka, jota vieraatkin aina santsaavat lisää :) Täksi itsenäisyyspäiväksi tein piirakan iltapalaksi Linnan juhlien oheen.


POROSIENIPIIRAKKA

POHJA:
Valmis piirakkapohja (suolaisille piirakoille) kun laiskottaa
tai
4 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
1/2 dl vettä

 Esipaistan valmispohjaa aina ennen täytteiden laittamista. Esipaistan pohjaa kunnes siihen tulee väriä (pieniä ruskeita kohtia) sinne tänne. Meidän uunilla tämä on 15-20 minuuttia 175 asteessa (kiertoilmauuni). Itse tehtyäkin pohjaa kannattaa mielestäni esipaistaa hetken verran. Itse en pidä siitä jos pohja jää yhtään raa’an tuntuiseksi.

TÄYTE:
150 g kylmäsavustettua pororouhetta (1 pussi)
1 punasipuli
Pieni tölkki herkkusieniä tai vastaava määrä tuoreita metsäsieniä
120 g smetanaa (1 purkki)
1 dl kevytkermaa
2 munaa
Mustapippurirouhetta
Emmental-raastetta

Kuutioi punasipuli ja paista melkein kypsäksi. Lisää pororouhe sipulien sekaan ja paista vielä muutama minuutti. Laita pohjalle sienet ja sipuli-pororouheseos. Lisää emmental-raastetta oman maun mukaan. Rouhi päälle mustapippuria oman maun mukaan. Sekoita hyvin smetana, kerma ja munat ja kaada seos päällimmäiseksi.

Paista vielä 200 asteessa tai kiertoilmauunissa 175 asteessa 15-20 minuuttia.

Piirakka ennen emmentalraasteen ja munaseoksen lisäämistä

Teen aika usein pohjan tuolla ”kun laiskottaa” -reseptillä ;) En käytä valmispohjaa kokonaan vaan noin 2/3, sillä mielestäni kokonaisesta tulee liian paksu ja raskas pohja.


Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Happy Halloween! 👻

Karmivaa halloweenia kaikille niille, jotka sitä juhlivat! 💀 Tänä vuonna meillä ei enää vietetäkään teinin halloween-synttäreitä, koska hän...