perjantai 1. marraskuuta 2019

Joululehdet 2019


Nyt on taas ollut rouvalla jouluhullua päässä kauppareissulla... Mutta joka paikassa vaan on niin houkuttelevia joululehtiä! On tullut ostettua jo neljä lehteä eikä niden joukossa edes vielä ole lemppariani Joulu maalla -lehteä. Mutta voiko joululehtiä olla edes liikaa...? En usko. Näitä on mukava lueskella iltasella ennen nukkumaanmenoa. Ja ehkä määrä tuntuu itsestäni paljolta, koska en normaalisti edes osta ikinä lehtiä. Luen kirjastossa ja saan töistä, jonne työkaverit tuovat tilaamiaan lehtiä. Eli vähäistä on normaalisti lehtien osto. Ja nyt kun olen tässä hienosti vakuuttanut itselleni, että oikeastaan joululehtiä kannattaa (ja jopa pitää) ostaa, niin mennäänpä sitten niiden itse lehtien kimppuun ;)Kauneimman kannen palkinnon saa uusin ostos Joulun myyttejä ja taikoja. Tästä taitaa olla tulossa uusi joululehtiperinne, sillä viime vuonna julkaistiin saman kirjailijan, norjalaisen Line Therkelsenin, kirja "Maaginen joulu" Suomessa joululehtenä nimeltä Taianomainen joulu. Se olikin viime vuoden lempilehtiäni. Viime vuotisessa, kuten tämän vuotisessakin, on tarinoita joulukuun jokaiselle päivälle. Viime vuonna lehti olikin oma "joulukalenterini". Eli luin aina päivän tarinan iltaisin sängyssä. Ajattelin tehdä viime vuoden lehden kanssa samoin tänä vuonnakin, mutta nyt sainkin tämän uuden joulukalenterin :)

vuoden 2018 lehti

Lehdestä on kyllä tehty todella kaunis. Kaikki sivut on koristeltu hienosti ja kuvat ovat suloisia. Tarinatkin pikaisesti selailtuna vaikuttivat mielenkiintoisilta, mutta en nyt niitä ala lukea enempää vaan jätän joulukuulle. Alla kuvia tämän vuoden lehden muutamasta aukeamasta.


Toinen itselleni uusi tuttavuus joululehtien joukossa on tämä Joulun tarinat. En ole ehtinyt lukea niitä vielä muutamaa tarinaa enempää, mutta olihan niissäkin jo rutkasti joulun tunnelmaa. Ihan kokeeksi ostin tällaisen (ainakin itselleni) uudenlaisen joululehden. Visuaalisesti lehti edustaa ihan toista ääripäätä kuin edellinen esittelemäni lehti. Tässä ei olla panostettu kuvitukseen muutamia piirroksia lukuun ottamatta. Painoarvo on kertomuksilla.Muut lehdet edustavatkin sitten perinteistä joululehtiosastoa. Kaikkien aikojen joulu ja Ihana joulu ovat tuttua ja turvallista joululehtimateriaalia. Lehtiä, joiden kanssa asettaudutaan sohvalle mukavaan asentoon villasukat jalassa ja glögi-lasi kädessä, huokaistaan syvään päivän kiireiden jälkeen ja uppoudutaan kauniisiin kuviin ja artikkeleihin.Loppuhuomautuksena lisään vielä, että huomasin juuri Joulun myyttejä ja taikoja -lehden sisäkannella tekstin, että edellisvuoden Taianomainen joulu tulisi myyntiin taas 5.11. Ainakin sen käsityksen tekstistä saan, että tulossa olisi uusintapainos. Aika tyyriitä lehtiähän ne ovat (12,90 €), mutta mielestäni sen rahan arvoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Happy Halloween! 👻

Karmivaa halloweenia kaikille niille, jotka sitä juhlivat! 💀 Tänä vuonna meillä ei enää vietetäkään teinin halloween-synttäreitä, koska hän...